Skip to main content

Beweeg Bewust Groepsles

Beweeg Bewust zorgt voor;

  • Vrijer bewegen en ademen
  • Soepeler bewegen tijdens dagelijkse activiteiten
  • Een lichaam dat effici├źnter gaat functioneren
  • Meer aanwezigheid in het hier en nu
  • Meer contakt met je lichaam en je gevoel
  • Een ontspannen, fit en blij gevoel

De les bestaat uit balansoefeningen, lichte krachtoefeningen, vloeiende bewegingen en ontspannen stretchoefeningen. De oefeningen worden op een hele langzame manier gedaan. Dit helpt enorm om je aandacht erbij te houden, de mind zal hierdoor heel snel tot rust komen.

Alle bewegingen worden met zoveel mogelijk aandacht uitgevoerd. Bij elke oefening leer je steeds meer contact te maken met de spieren die je moet gebruiken, je houding en je ademhaling.

Je leert de spieren die je niet nodig hebt te ontspannen, zodat er geen overbodige en verkeerde spanning in je lichaam ontstaat. 

De oefeningen zorgen voor diepe ontspanning in de spieren die je in je dagelijkse leven vaak onbewust aanspant. Tijdens de les wordt er veel aandacht besteed aan het versterken en samenwerken van de kleinere spieren in het lichaam. Dit zorgt ervoor dat je minder ontvankelijk wordt voor blessures en andere vervelende klachten.

Een deel van de les bestaat uit ontspannende en langdurige stretchoefeningen. Hierdoor wordt je leniger en kunnen spanningen uit de spieren losgelaten worden. Een leniger lichaam is functioneler. De dagelijkse handelingen kun je hierdoor met meer gemak uitvoeren. De les is voor bijna iedereen te volgen. Het is de bedoeling dat je constant naar je lichaam luistert en niet over je grenzen heen gaat. Er worden geen ingewikkelde oefeningen of yogahoudingen gedaan en is daardoor goed te volgen voor mensen met wat lichamelijke klachten.

Je kunt je steeds dieper leren verbinden met je lichaam en je ademhaling. Dit maakt dat de les een uitdaging blijft voor elk niveau. De lessen zijn ook ideaal voor mensen die graag willen mediteren maar een half uur stilzitten en ergens op richten niet volhouden of echt niet leuk vinden.