Skip to main content

Visie

Mijn visie is dat de meeste lichamelijke en geestelijke klachten ontstaan door het niet (volledig) ervaren van gevoelens. In ieders leven zijn er altijd gebeurtenissen of gevoelens die je liever niet wilt ervaren.

Ze zijn vaak te confronterend of te pijnlijk. Ze komen niet uit of ze passen niet bij je zelfbeeld. Of je gaat zo ergens in op dat andere gevoelens op de achtergrond raken. Een voorbeeld hiervan zijn nekklachten. Deze worden bijna altijd veroorzaakt door weerstand tegen je gevoel. Je zet je letterlijk schrap tegen je gevoel. 

Door het bewuster worden van jouw gevoelens en ze leren te ervaren kun je ze verwerken zodat ze niet opstapelen. Opgestapelde gevoelens zorgen voor veel spanning in het lichaam. Het vormt een soort donker wolkje in je energieveld. Door dit op te lossen wordt je vitaler en gezonder.

Het Bewust Bewegen leert je om je lichaam beter te ervaren. Hierdoor kun je ook bewuster worden van de spanning die er is en deze leren los te laten. Het is een manier om ook je gevoelens en emoties beter te leren ervaren. Die spelen zich immers af in je lichaam. Het accepteren en aangaan van gevoelens zorgt ervoor dat gevoelens niet opstapelen en je bijvoorbeeld niet onbewust je schouders optrekt als je veel aan je hoofd hebt.

Bij de Beweeg Bewust lessen gaan we altijd uit van het lichaam zoals deze nu is. Zo zal een stretchoefening voor de een heel anders voelen dan voor de ander. We streven niet naar een perfecte positie waarbij de stretchoefening moet worden uitgevoerd. Het is de bedoeling dat die spieren worden opgerekt die het kortst zijn in de keten van spieren die je bij de oefening gebruikt. Het lichaam wordt niet in een positie gedrukt die niet goed voelt en de grenzen die het lichaam aangeeft wordt zo veel mogelijk gerespecteerd.