Skip to main content

Werkwijze Corrine Geeris

Het vergroten van het bewustzijn is het belangrijkste doel voor alle werkzaamheden in mijn praktijk. Je lichaam laat je altijd precies zien of voelen wat er in jou speelt. Als je gevoelens onderdrukt omdat het bijvoorbeeld niet uitkomt, ze te confronterend zijn of ze niet in je zelfbeeld passen laat je lichaam dat weten door signalen te geven. Je lichaam reageert bijvoorbeeld met spanning in je schouders. Als je dit negeert of wegdrukt met bijvoorbeeld een pijnstiller gaat je lichaam duidelijker signalen geven. Uiteindelijk kan dat leiden tot ernstige lichamelijke of geestelijke klachten.

Het is dus belangrijk om je bewust te worden van je gevoelens en je lichaam. Gevoelens refereren bijna altijd naar gebeurtenissen uit het verleden. Als je ergens op reageert, als een gebeurtenis je emotioneel raakt heeft dat een oorzaak. Stel, je wordt afgewezen bij een sollicitatie en je bent daardoor ernstig geraakt dan voel je uiteraard een teleurstelling van de afwijzing zelf, maar het raakt ook allerlei gevoelens over gebeurtenissen aan die je niet verwerkt hebt.

Deze opgeslagen, niet verwerkte gevoelens zorgen ervoor dat je in soortgelijke situaties terecht komt om deze gevoelens alsnog te verwerken. In mijn praktijk help ik je om in contact te komen met deze gevoelens, deze aan te gaan en op te lossen. Het is daarbij vaak niet nodig om vroegere situaties weer te herbeleven, het aangaan van het gevoel dat hierbij hoort is genoeg. Opgeslagen en onderdrukte gevoelens kun je zien als een soort donker wolkje in je systeem dat je energieveld als het ware vervuilt en je trilling verlaagt. Als je oude gevoelens gaat verwerken ga je je steeds vitaler, fitter en helderder voelen. Door het steeds verder oplossen van je onverwerkte verleden kunnen je kwaliteiten zich ook steeds meer ontwikkelen. Als je bijvoorbeeld die gevoelens oplost die ervoor zorgen dat je er van jezelf niet helemaal mag zijn zal je steeds daadkrachtiger en assertiever worden. Zo ontwikkel je deze kwaliteiten van binnenuit waardoor het een natuurlijke houding wordt en niet een actie vanuit frustratie of overcompensatie.

Ik werk geheel in lijn met de principes van de kosmische dag. Dat wil zeggen dat ik naar jou als geheel kijk en je help de oorzaak van het probleem op te lossen. Er worden dus geen mooie plaatjes geplakt en het gevoel wordt niet losgekoppeld van jezelf. Het streven is om jou zoveel mogelijk in je kracht te zetten zodat je steeds meer in contact komt met je gevoel en je jezelf steeds beter leert kennen.

Om je zo goed mogelijk te helpen met het vergroten van het bewustzijn, het oplossen van allerlei lichamelijke en emotionele ongemakken, het doorbreken van patronen en het versterken van je zelfgenezend vermogen gebruik ik verschillende energetische behandelmethoden. Ik voel daarbij steeds weer in welke weg hierbij het meest geschikt is op dat moment. De behandelingen zijn altijd maatwerk en geheel afgestemd op jouw systeem en jouw situatie.